SV Een – Bootcamp

Iedere dinsdagavond om 20.00 uur / Gymnastiekzaal MFA De Schans of bij mooi weer op sportveld De Eenheid.

Bij bootcamp wisselen we korte intensieve oefeningen af met minder intense oefeningen. De intervaloefeningen duren bijvoorbeeld 2 x 30 seconden of 1 x 40 seconden. Dat lijkt erg kort, maar na een rondje van 12 verschillende oefeningen merk je dat je flink aan het sporten bent geweest. Bootcamp is een effectieve (kracht)training, waarbij je al je spieren flink traint en aan je conditie werkt.

Redenen om mee te doen:

Krachttraining is dé manier om fit ouder te worden. Een paar feiten:

  • niet-actieve volwassenen verliezen elke tien jaar drie tot acht procent spiermassa,
  • rond je 35e begint het verlies aan spierweefsel,
  • naarmate je ouder wordt neemt de mineraaldichtheid van je botten af.

Tijdens en na de training verbrand je meer zuurstof dan bij een duursport, waardoor je meer calorieën verbrandt. En door een after-burn effect zorgt deze training tot twaalf uur na de inspanning voor een verhoogde stofwisseling. Dus als je na de training op de bank nog even rustig zit, ben je nog steeds aan het (vet) verbranden. Ook zorgt de training ervoor dat buikvet zich minder snel opstapelt. Minder buikvet betekent minder vet rond de organen, en dat is beter voor het hart. Kortom: redenen genoeg om lekker te gaan trainen!

Belangstelling?

Deze activiteit is niet alleen weggelegd voor jonge mensen. Iedereen heeft er baat bij. Omdat je alle oefeningen in je eigen tempo kunt doen is het voor iedereen geschikt. Dus ben je 20, 40 of 70, je kunt meedoen. Natuurlijk kun je thuis oefeningen doen. Maar met een groep is veel gezelliger, en het stimuleert je om flink je best te doen. Heb je belangstelling (en ben je 18 jaar of ouder), kom dan een keer langs.