WF Kankerbestrijding collecteert 4 t/m 10 september in Noordenveld

Nieuw-Roden, 30 augustus 2022 – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (4 tot en met 10september) wordt in Noordenveld weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. Noordenveldersdie iets over hebben voor het goede doel kunnen eenvoudig doneren door de QR-codete scannen met hun telefoon.

Geen bus, maar een collectebord

“KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte”, zegt Reinier Bruil, secretaris KFW afdeling Noordenveld. “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. En het is prettiger voor onze collectanten, die nu niet meer met een zware bus straat hoeven. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en vrijblijvend.”

Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

1 op de 3 krijgt kanker

Vorig jaar werd in Noordenveld € 6.454,55 opgehaald. Voorzitter Wietze de Wind: “Hartverwarmend dat zoveel inwoners het verschil willen maken voor mensen met kanker. Dit jaar hopen we weer op een mooi bedrag!” 

Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. “En elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.”

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Noordenveld is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan via kwfroden@gmail.com.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.