Werkzaamheden N373 Norg-Roden

Van 2 oktober tot en met 3 november 2023 laat de provincie Drenthe werkzaamheden uitvoeren aan de N373 tussen Norg en Roden.

De werkzaamheden

De aannemer doet groot onderhoud aan de weg. Dit betekent dat er een nieuwe asfaltlaag op de weg komt. Verder wordt de weg veiliger door onder andere het verstevigen van de berm met grasbetontegels. Ook worden de drempels in de weg vervangen door gekleurde attentievlakken. Tevens worden zwakke bomen naast de weg gekapt en komen er weer nieuwe bomen bij.

Wat betekent dit voor u?

  • De weg is tijdens de werkzaamheden tussen Norg en Roden volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Er geldt dan een omleidingsroute die met borden aangegeven is.
  • De aan de N373 gelegen percelen blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden en bedrijven bereikbaar. Mochten percelen tijdelijk niet bereikbaar zijn, dan worden de eigenaren vroegtijdig op de hoogte gebracht.

Hubtaxi

De hubtaxi is vraagafhankelijk vervoer tussen huisadres en hub. Hubs zijn vervoersknooppunten zoals grotere bushaltes en treinstations. Met de hubtaxi kunnen mensen reizen naar elke hub binnen 20 kilometer. Reizigers uit Langelo en Roderesch met een abonnement of studentenreisproduct kunnen in de periode van de werkzaamheden kosteloos met de hubtaxi reizen naar de hub Norg (Westeind) en Roden (Centrum) en vanaf daar hun reis met de bus vervolgen. Voor overige reizigers geldt het reguliere ov-tarief. Voor meer informatie over het openbaar vervoer verwijzen wij u naar de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl).

Vragen

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op de provincie Drenthe via post@drenthe.nl of het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 0592-365555, onder vermelding van werkzaamheden N373 Norg – Roden.