Volleyballers SV Een ongeslagen kampioen!

Sportvereniging SV Een heeft een volleybalafdeling. Op donderdagavond zetten ze hun beste beentje voor. Gemengd, dat wel. Vrouwen en mannen, meestal met tien of twaalf deelnemers, want er kan wel eens iemand niet. En ze nemen deel aan een recreatieve gemengde (twee vrouwen per team minimaal) competitie met negen andere verenigingen. Die tegenstanders komen allemaal uit het Westerkwartier. Leek, Zevenhuizen, Nuis, Boerakker, Doezum, Grootegast. Daarin ballen ze een prima partijtje mee. Een eindklassering bij de eerste drie is eigenlijk standaard.

Maar dit seizoen verliep anders. Ze wonnen alles. Er worden per wedstrijd altijd drie sets gespeeld en elke set levert een wedstrijdpunt op. Tot en met de achtste ronde verloren de Eeners geen enkele wedstrijd en maar twee keer een set, dus hadden ze 22 punten behaald. Grote concurrent DOVO/Hujades uit Lutjegast had echter, voor zover de Eeners wisten, nog geen enkele set verloren. De uitslag van de achtste ronde van de ploeg uit Lutjegast kende de SV Een nog niet toen ze aan de laatste ronde tegen de koploper begonnen. Om kampioen te worden moest dus met 3-0 gewonnen worden. Dan had SV Een 25 punten en DOVO/Hujades 24.

In een boeiende thuiswedstrijd leverde SV een prima prestatie. Er werd afgetekend gewonnen. Eerst na de wedstrijd bleek dat DOVO/Hujades de achtste ronde ook had verloren, met liefst 3-0 in Zevenhuizen, zodat 2-1 winst ook voldoende was geweest. In de eindstand prijkt SV Een bovenaan met 25 punten uit 9 wedstrijden, 4 punten voor de nummer twee dus. Waarmee de kleuren van SV Een en de faam van de shirtsponsor (Hoveniersbedrijf Hummel) in het Westerkwartier weer goed zijn verdedigd!

Op de foto staan niet alle spelers van SV Een. Blessures, werk en andere verplichtingen maakten dat er een stuk of zes ontbreken.