Tentenkamp 2023

Afgelopen maandag (24 juli) was het weer zover, tentenkamp in Een! voor veel kinderen echt iets om naar uit te kijken. En dat was zeker te merken. ongeveer 40 aanmeldingen, gevarieerd van groep 3 t/m groep 8. Voor de kinderen van groep 8 was dit de laatste keer, zij zullen tentenkamp zeker gaan missen!

De kinderen begonnen de ochtend om 10 uur, ze mochten hun tenten opzetten en gingen al lekker spelen. Voor de ouders stond er een kop koffie/thee met een plak cake klaar. De kinderen hadden voor de lunch zelf een pakketje meegenomen.

Er viel af en toe een bui, maar toen hebben de kinderen lekker in de gymzaal en de soos gespeeld.

De vakantie beginnen met leuke activiteiten, dat is toch geweldig! Zo werd er dit jaar weer veel gebruik gemaakt van het luchtkussen en de stormbaan, ook konden de kinderen dit jaar kennis maken met een wilde stier. Wat deden de kinderen dit goed! Een enkeling kon zelfs tot de hoogste stand, en je kon goed zien wie er op paardrijden zaten, lenig en bewogen goed met de stier mee. Leuk om te zien! Ook konden de kinderen weer lekker bouwen met pallets.

Aan het eind van de middag hebben de kinderen lekker een cakeje versierd, dit kon met allemaal lekkere dingetjes, zoals, slagroom, spikkels & snoepjes.

Rond kwart voor 6 werd er patat met een snack geserveerd vanuit het dorpshuis. Alle kinderen hebben hier heerlijk van genoten. Na het eten was er een speurtocht uitgezet en zijn de kinderen in groepjes het dorp rond gegaan om deze speurtocht te lopen. Na afloop werd er een lekker ijsje gegeten.

Toen de kinderen terug kwamen waren er al een aantal ouders om even gezellig te kijken en een kop koffie/thee te drinken.

In de avond werd het kampvuur aangestoken en werden er lekkere knakworstjes en marshmallows klaar gemaakt.

Het bleef nog lang onrustig op tentenkamp.

Dinsdagochtend rond 10 uur konden ouders hun kinderen en tenten weer ophalen.

Weer een geslaagde tentenkamp dit jaar!! Alle dank aan de vrijwilligers ( Alida van Dijk, Aukje de Jong, Bastiaan Bezu, Bernard Nieborg & Tjitse van der Molen) die het weer tot een waar succes hebben gedreven. Om te laten weten dat alle ouders het zeer waarderen, hebben ouders de vrijwilligers dit jaar een mooi pakket van de zuivelhoeve aangeboden.