SV Een JO-13 kampioen!

Voetballers SV EEN JO-13 Kampioen !
Maandagavond 2 juni jl. zijn de jeugdvoetballers van SV Een kampioen geworden ! Nadat ze vorig seizoen als tweede eindigden in de competitie en in de winterperiode ‘even’ de Noordenveldcup hadden gewonnen is het nu gelukt.

Na de voorlaatste speelronde stonden de voetballers op de tweede plaats, wat nog resteerde was de laatste wedstrijd tegen koploper Makkinga. Deze club stond op dat moment drie punten voor op Een, winst alleen was dus niet genoeg voor de jeugd. Er moest gewonnen worden met minimaal twee punten verschil om op basis van doelsaldo kampioen te kunnen worden. De gewonnen vorige wedstrijd tegen Donkerbroek (op dat moment nog nummer twee) gaf al reden tot hoop.

Stijf van de zenuwen stonden de voetballers onder grote publieke belangstelling op het veld voor een spannende eerste helft. Kansen waren er, maar de bal leek ondanks een tomeloze inzet niet het doel in te willen rollen.

In de tweede helft gingen de voetballers door waarmee ze in de eerste helft waren begonnen. Uiteindelijk was daar dan de eerste beloning in de vorm van 1-0. De jongens waren bevrijd van de spanning en scoorden al snel daarna de 2-0 en zelfs 3-0. Op dat moment virtueel kampioen! Dankzij een paar uitstekende reddingen van de keeper werd 3-0 ook de eindstand en mag de jeugd, voor de tweede maal in hun nog korte carrière, zich kampioen noemen!

(bron tekst: Johan Buitenga)