SV Een en V.V. Veenhuizen gaan samenwerken

Voorzitters Kees van der Leest van Veenhuizen en Gerrie Lukkes van SV Een zijn enorm blij met samenwerking. Opgetogen gezichten vallen af te lezen bij de ondertekening van het nieuwe samenwerkingsverband tussen SV Een en V.V.Veenhuizen. De jeugdafdelingen van beide verenigingen gaan samen bouwen aan een stevigere toekomst voor het voetbal in de beide dorpen.

Samen krijgen de verenigingen de beschikking over een onder 14 op groot veld, 2 onder 12 teams op half veld en een onder 9 team. Beide verenigingen zaten direct op één lijn wat betreft de afspraken. Zo zal er één dag in de week getraind worden in Een en de andere dag zal er getraind worden in Veenhuizen. Ook de wedstrijddagen zullen om en om in de dorpen worden afgewerkt. De clubs vullen elkaar mooi aan in de verschillende leeftijdscategorieën. SV Een heeft wat meer spelers in de oudere leeftijd en V.V. Veenhuizen wat meer spelers in de jongere leeftijdsgroep. De onder 9 voetbalt voorlopig alleen in Veenhuizen omdat we vooralsnog enkel spelers hebben afkomstig uit Veenhuizen. Toch gaan we ook in die leeftijd samenwerken en hopen we dat er ook uit Een en omstreken jongetjes op voetbal gaan. In de toekomst kan ook in deze leeftijdsgroep bij beide verenigingen worden gevoetbald.

Een oproep aan alle kinderen die graag willen voetballen is, om geheel vrijblijvend een aantal trainingen mee te komen doen. Met de samenwerking bieden de verenigingen betere aansluiting op het niveau per kind en kan er in grotere groepen getraind worden. Activiteiten voor de kinderen kunnen nu in grotere groepen worden georganiseerd en voetbal blijft behouden voor beide dorpen. Plezier staat voor beide verenigingen voorop. Natuurlijk is het teamresultaat leuk, maar de belangrijkste factor is individuele ontwikkeling zowel op sportief als sociaal emotioneel vlak. Het in kaart brengen van individuele doelstellingen per kind en het aansluiten van de trainingen daarop is de manier hoe beide clubs gaan werken aankomend seizoen. We gaan er voor!

S.V. Een & V.V. Veenhuizen

Bron: Facebookpagina Voetbalvereniging Veenhuizen