Sinterklaas en Pieten komen aan in Eencity!

Eindelijk was het dan zover…. een week na de landelijke intocht kwamen vandaag Sinterklaas en zijn Pieten aan in Eencity! Bij de rotonde stonden al vroeg heel veel kindertjes, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere dorpsgenoten vol verwachting uit te kijken.

Zoals altijd was daar de kar met de gezellige muzikale ondersteuning door muziekvereniging De Bazuin in samenwerking met KCMV Excelsior Haulerwijk. Die draaiden dit keer een aantal extra rondjes bij de nieuwe rotonde. Gelukkig was daar dan toch Sinterklaas: voorop de trekker! En natuurlijk zijn Pieten: lopend, op de quad en op de trekker. Met z’n allen trok de stoet door het dorp naar MFA De Schans.

In de MFA was alles gezellig versierd en stond er een heel parcours klaar voor de kinderen: Pietengym! Al klimmend, kruipend en klauterend konden de kinderen als echte Pieten pakjes afleveren, pakjes in ‘schoorstenen’ gooien en over daken klimmen. Natuurlijk werden er ook liedjes gezongen voor Sinterklaas! Voor de oudere kinderen was er een heuse bioscoop ingericht in de dorpshuiszaal. Na afloop kregen alle kinderen weer een klein cadeautje mee. Het was weer een prachtig feest!

Dankzij Melissa van der Veen hebben we gelukkig de foto’s nog: