Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe steunt dorpshuis, school en toneelvereniging in Een

Een forse bijdrage maakt het mogelijk dat het dorpshuis De Schans, de gelijknamige samenwerkingsschool en toneelvereniging WDOB in Een een nieuwe geluidsinstallatie konden aanschaffen.

Het dorp Een beschikt sinds 2016 over een mooie multi-funtionele accommodatie: dorpshuis en school samen in één gebouw. Toepasselijk De Schans genoemd. Na de sluitng van café Hofsteenge verhuisde ook toneelvereniging WDOB (Wij doen ons best) naar het dorpshuis. Met gezamenlijke inspanning werd het mogelijk dat de gymzaal kan worden omgebouwd tot theaterzaal. Dat beviel goed, school en toneelvereniging kunnen er prima uit de voeten.

Maar het geluid liet te wensen over. Daarom staken de drie organisaties de koppen bij elkaar. Als ze nu eens samen zouden proberen een installatie aan te schaffen die in de behoefte van alle drie zou voorzien? En daar geld voor op tafel leggen maar ook subsidie voor zouden vragen? Zo gezegd, zo gedaan. Er werd een begroting opgesteld, de centen werden geteld en er werd een subsidieaanvraag opgesteld voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Dat reageerde vlot en positief. Het fonds legde een bedrag van bijna € 4000 op tafel. In juli werd een eerste opstelling uitgeprobeerd bij de opvoering van de slotmusical van de school. Met een paar aanpassingen is nu de installatie defintief. Hij is multifunctioneel, zo kan er eenvoudig ook bijvoorbeeld een quizavond in het dorpshuis mee worden bediend. En straks in januari weer de uitvoeringen van de toneelvereniging.