Koffiedrinken met (kandidaat-) raadsleden in MFA De Schans op 1 maart

Koffiedrinken met (kandidaat-)raadsleden? In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022 zullen veel Noordenvelders zich afvragen hoe de vraagstukken die zij belangrijk vinden worden besproken in de gemeenteraad. Weet u waar de verschillende politieke partijen zich in de komende 4 jaren sterk voor willen maken en wie zich daarvoor inspannen? Met de organisatie van een reeks politieke café’s brengen lokale organisaties, Biblionet Drenthe en alle acht politieke partijen van Noordenveld inwoners in gesprek met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Anders dan tijdens een klassiek lijsttrekkersdebat kunt u onze (kandidaat) raadsleden op deze avond aan thematafels onder het genot van een kopje koffie of thee met koek vragen stellen en vertellen over uw ervaringen en ideeën voor Noordenveld. Luisteren naar ideeën van andere Noordenvelders kan natuurlijk ook.

Het programma voor de politieke café’s ziet er als volgt uit:

• Dinsdagavond 1 maart van 19.30 tot 21.30 uur: Koffiedrinken met raadsleden in Een in Dorpshuis De Schans (Norgerweg 18, Een) in samenwerking met Plaatselijk Belang Een. Aan de thematafels zullen in ieder geval de volgende thema’s worden besproken:
1. Woningbouw
2. Openbare ruimte
3. Gaswinning/opslag

Donderdagavond 3 maart van 19.30 tot 21.30 uur: Koffiedrinken met raadsleden in Nieuw-Roden in ’t Dörpshuus NijRoon (Roderweg 86 in Nieuw-Roden) in samenwerking met Dorpsbelang Nieuw-Roden. Aan de thematafels zullen in ieder geval de volgende thema’s worden besproken:
1. Burgerraad
2. Verkeersveiligheid
3. Betrokkenheid van de gemeente bij het dorp

• Zaterdagochtend 5 maart van 10 tot 12 uur:
Koffiedrinken met raadsleden in Peize in Dorpshuis Peize (Esweg 2, Peize) in samenwerking met Biblionet Drenthe. De thema’s voor deze ochtend zijn nog niet vastgesteld.

Bent u nieuwsgierig of wilt u graag in gesprek over de toekomst van Noordenveld, kom dan gerust langs. Omdat we graag willen weten hoeveel koffie en thee we ongeveer moeten zetten, stellen we het op prijs als u zich aanmeldt door een mail te sturen aan politiekcafenoordenveld@gmail.com.

Naast deze politieke cafe’s organiseren De Norger Courant, Welzijn in Noordenveld en De Brinkhof op donderdagavond 24 februari van 19 tot 22 uur een verkiezingsdebat in De Brinkhof in Norg.
En zoals gebruikelijk neemt RTV Drenthe op vrijdag 4 maart vanuit haar studio in Assen een lijsttrekkersdebat op dat dezelfde dag nog wordt uitgezonden.

Op woensdagmiddag 2 maart gaan scholieren van het Nassau College in Theater Winsinghhof tot slot in gesprek met (kandidaat-)raadsleden nadat zij Attenboroughs documentaire Life on our Planet hebben gezien.

Graag zien en spreken we u op een van deze gelegenheden!