Kastje met levensmiddelen bij De Edenhof

Vanaf 1 september staat er naast de kerk in Een (Hoofdstraat 16) een kastje met daarin houdbare levensmiddelen. Deze producten mogen daaruit gratis worden weggehaald.

In het afgelopen jaar is de armoede in ons land onder heel veel gezinnen toegenomen. De oorlog in Oekraïne is een belangrijke oorzaak daarvan. De prijzen van energie en levensmiddelen zijn enorm gestegen en dat merken met name de gezinnen die van weinig moeten rondkomen. De beide kerken in Een hebben dat natuurlijk ook gezien. We horen ook dat mensen niet naar de voedselbank gaan (omdat ze niet aan de regels voldoen), maar wel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Om te voorkomen dat mensen niet meer in staat zijn om een goede maaltijd op tafel te zetten stellen we hen in de gelegenheid om dat wat ze nodig hebben uit het kastje naast de kerk te halen. Dat geldt voor iedereen, kerkelijk of niet-kerkelijk. We zullen uiteraard ervoor zorgen dat er voldoende levensmiddelen en andere producten die we dagelijks nodig hebben in het kastje staan. We hopen op deze manier iets te doen aan de problemen waarmee een aantal van de inwoners van Een te maken heeft.

Schroomt u niet om iets uit het kastje weg te halen! Wij letten er niet op wie bij het kastje komt!

PKN-kerk Een
Hervormde gemeente Een