Het kon weer: Sint en zijn Pieten in Eencity!

Gelukkig kon het dit jaar weer… De Sint en zijn Pieten brachten vanmiddag een bezoekje aan Een en wat was het weer gezellig! Vanwege Corona moesten de activiteiten buiten plaatsvinden maar gelukkig viel het weer mee.

Vooraf hadden de Pieten het dorp al onveilig gemaakt op skelters, scootmobielen en zelfs op een grote truck! Het hele dorp verzamelde zich vervolgens op het plein van SWS De Schans. Daar speelde het orkest van KCMV Excelsior uit Haulerwijk & De Bazuin uit Een gezellige Sinterklaasliedjes. Ondertussen waren de Pieten wat in paniek want Sinterklaas was er nog niet! Niemand wist waar Sinterklaas was… en niemand had hem gezien. Gelukkig werd de hoofdpiet gebeld door Sinterklaas en wat bleek? Sinterklaas zat vast met een grasmaaier op een zandpad vlakbij. Dus de Pieten en alle kinderen gingen op zoek naar de Sint. Op het zandpad achter de MFA zat Sinterklaas vast op de wal met een grasmaaier! Met een touw en vereende krachten werd de Sint door de kinderen losgetrokken èn meegetrokken naar de MFA De Schans. Gelukkig, want nu kon het feest ècht beginnen!

Er werd gezongen, Sint las voor uit zijn grote boek en na afloop werd er enthousiast gedanst op het plein. Uiteindelijk kregen alle kinderen een leuke Sinterklaas-attentie mee. Het was gezellig! Mooi dat het weer kon!

Hartelijke dank aan allen die hebben meegewerkt aan dit mooie feest! Speciale dank voor de familie Roeters voor hun gastvrijheid!

Kijk voor alle foto’s hieronder: