Gratis bespaartips van Energiecoaches in Noordenveld

In november 2020 hebben tien Noordenvelders de cursus ‘Drentse Energiecoach’ met succes afgerond. Zij willen graag aan de slag om u kosteloos te helpen energie te besparen in uw woning. U leert hoe u het binnenklimaat en comfort in uw woning kunt verbeteren, én uw energierekening verlagen. Vanwege het Coronavirus komen ze niet direct bij u langs; u bekijkt samen met hen wanneer een afspraak, online of fysiek, mogelijk is.
De Energiecoaches zijn onafhankelijk en geven u laagdrempelige bespaartips. Hier kunt u zelf mee aan de slag om uw energieverbruik te verlagen. Denk aan het optimaliseren van het rendement van de huidige installaties en het gebruik daarvan. Of het (extra) isoleren van vloer, gevel, dak en glas en/of het aanpassen van uw energiegedrag.

Hoe gaan Energiecoaches te werk?
Met een uitgebreide checklist, uw energierekening en uw woninggegevens gaat u samen met de Energiecoach aan de slag. Deze Energiebespaarscan is geheel kosteloos voor u. De Energiecoach licht uw huis door op een aantal punten en vraagt hoe u daarmee omgaat. Deze punten zijn: energieverbruik, woningschil (isolatie), installatie, verlichting en apparatuur. De resultaten worden door de Energiecoach verwerkt in een heldere rapportage, waarin de besproken bespaartips met de besparing op het gas- en/of stroomverbruik worden vermeld.

Wilt u een gratis Energiebespaarscan van een Energiecoach?
Wilt u graag een afspraak maken met een Energiecoach?
Meld u dan aan bij richard@noordseveld.nl.
De coördinatoren Marc van Amstel en Richard Ton brengen u in contact met een Energiecoach in uw wijk of buurt. De Energiecoach neemt contact met u op zodat u kunt bekijken of een afspraak mogelijk is met de huidige corona-maatregelen. Dit kan ook een online afspraak worden, met in de toekomst een fysieke afspraak. De Energiecoach zal u ook vragen vooraf een formulier in te vullen, waarop u zelf de eerste gegevens over uw woning en energieverbruik kunt opgeven. De Energiebespaarscans van de Energiecoach zijn geheel kosteloos en worden u aangeboden door Energiecoöperatie NoordseVeld.
Energiecoöperatie Noordseveld
De Energiecoaches zijn vrijwilligers, die onder de paraplu van Energiecoöperatie (EC) NoordseVeld opereren. EC NoordseVeld zet zich al jaren in op enerzijds besparing, anderzijds opwek van schone energie, ook met het energiebedrijf ‘Energie VanOns’. Kijk voor meer informatie op www.noordseveld.nl