GEMEENTE GAAT AAN DE SLAG OM GEVALLEN BLAD OP TE RUIMEN

De herfst is nu echt begonnen dus….. 🍄🍃

Vanaf eind oktober gaan we weer de dorpen en wijken door om het blad van de voetpaden en het gras te verwijderen. We gaan 2 keer door alle dorpen en wijken om al het blad op te ruimen. We kunnen vooraf helaas niet precies aangeven wanneer we bij u in de straat zijn.

🍁 Bladverzamelplaatsen
U kunt het blad dat u zelf verzamelt in de groene GFT container doen of bij de bladverzamelplaatsen neerleggen die op verschillende plaatsen in de dorpen en wijken staan. Deze bladverzamelplaatsen halen we regelmatig leeg.

🍁 Hoopjes bladeren nemen we mee
U kunt uw blad ook op hopen (max 1 m3) aan de kant van de straat laten liggen. Deze bladeren worden meegenomen in 1 van de opruimrondes. Dus niet tijdens het leeghalen van de bladverzamelplaatsen! Leg de hopen op voldoende afstand van obstakels als bomen, paaltjes, lichtmasten et cetera.

🍁 Laat uw blad tussen de beplanting liggen
Bladeren die zijn gevallen tussen de beplantingen is goed voor de tuin. De gevallen bladeren werken voor de planten als een beschermende deken tegen de vorst, is goed voor het bodemleven, zorgt voor minder onkruid en vermindert uitdroging van de bodem. Bovendien zorgt het voor een schuilplaats voor zoogdieren als de egel.

🍁 Gooi geen blad in de sloten
Helaas wordt ook veel blad in de sloten gegooid. Dit zorgt voor belemmering van de doorstroming en verstopping van duikers. Dit kan uiteindelijk leiden tot wateroverlast.

🍁 Begrip en medewerking
Om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, vragen wij u om uw auto tijdelijke te verplaatsen wanneer u hoort of ziet dat wij in uw straat aan het werk zijn. Wij realiseren ons dat de werkzaamheden enige hinder kunnen veroorzaken, maar rekenen op uw begrip en medewerking. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen via 088 – 050 88 86.

De gemeente Noordenveld heeft een mooi Youtube-filmpje gemaakt met uitleg: https://youtu.be/wFrVVzv1xQg

Bladverzamelplaatsen Een – 2021 
Lindelaan 6 
 Hoofdstraat 48