Filmvertoning van ‘Het Vrije Leven’ (1981) in MFA De Schans op maandag 30 maart na jaarvergadering VPBE

Velen van u zullen niet meteen de link leggen tussen de onlangs overleden Aart Staartjes en Een, maar toch is deze er zeker. Aart Staartjes was actief betrokken als producent bij de film ‘Het Vrije Leven’ die 40 jaar geleden is gemaakt over Een en het dorpsleven in Een. We willen deze film op maandag 30 maart na de jaarvergadering (dus vanaf 21 uur) vertonen op groot scherm in ons dorpshuis De Schans.

De film is gemaakt door onze toenmalige dorpsgenoot Alie (Aaltje) Wiering, geboren op 24 september 1955 en overleden op 2 augustus 2004, en gaf vanuit haar perspectief een inkijk op het dorpsleven van Een in die tijd. De film heeft in meerdere opzichten een bijzonder verhaal en heeft ook het nodige teweeg gebracht in die tijd.

Een voorproefje? https://youtu.be/ShI6FezUV8I

Maandag 30 maart dus om 19.30 de jaarvergadering Vereniging Plaatselijk Belang. Daarna, rond 20.45 uur, is iedereen welkom bij de vertoning van de film ‘Het Vrije Leven’. Natuurlijk kunt u ook lid worden van Vereniging Plaatselijk Belang Een en aanschuiven bij de vergadering vanaf 19.30 uur.

Credits van de film:
Scenario: Ruud Monster, Alie Wiering
Productie: Aart Staartjes
Camera: Ruud Monster
Geluid: Alie Wiering
Montage: Alie Wiering, Ruud Monster
Jaar: 1981
Duur: 80 minuten