Filmavond ‘Het Vrije Leven’ op 28 augustus in MFA De Schans

Velen van u zullen niet meteen een link  leggen tussen de vorig jaar overleden Aart Staartjes en Een, maar toch is deze er zeker! Aart Staartjes was actief betrokken als producent bij de film ‘Het Vrije Leven’ die 40 jaar geleden is gemaakt over ons dorp Een. De film is gemaakt door onze toenmalige dorpsgenoot Alie (Aaltje) Wiering (geboren op 24 september 1955 en overleden op 2 augustus 2004) en gaf vanuit haar perspectief een inkijk op het dorpsleven van Een in 1981. De film heeft in meerdere opzichten een bijzonder verhaal en heeft ook het nodige teweeg gebracht in die tijd. 

Deze bijzondere film/documentaire is na 40 jaar beschikbaar gekomen. Met dank aan medewerking vanuit rechthebbenden en een bijdrage vanuit het gemeentelijke dorpenfonds en de verenigingskas van Plaatselijk Belang. De originele film was alleen nog beschikbaar in het Film museum EYE Amsterdam en is dus nu gedigitaliseerd. Daardoor kunnen we deze nu in MFA De Schans in Een gaan vertonen en blijft het beschikbaar voor Een en Eeners.

Bijzonder om de vele Eeners in de film terug te zien, maar ook wat de tijdgeest doet. Tegenwoordig ligt het tempo van een film hoger maar sommige kwesties, die Alie en Ruud als makers aanhalen in deze film, zijn tijdloos en actueel. Onder andere het perspectief vanuit dorp versus stad, woningnood, emancipatie, dierenwelzijn en ondernemerschap… 

De eerste film avond staat gepland op zaterdag 28 augustus om 20 uur in onze MFA De Schans. 

=> Aanmelden kan door een mail te sturen naar  postbus@eencity.nl

Graag naam, adres en aantal personen vermelden. Liefst deze maand (!) zodat we kunnen inventariseren of we een extra avond moeten organiseren.

=> Via de mail krijgt u een bevestiging van de datum. 

=> Kosten: €5,- per persoon. Dit is inclusief 2 koppen koffie/thee. Bij binnenkomst te betalen (pinnen is mogelijk).

=> Tijdens dit evenement zullen wij ons houden aan de (eventueel) geldende Corona-maatregelen.

Een voorproefje? Kijk op: https://youtu.be/ShI6FezUV8I