Feestelijke handeling.

Op 15 mei 2024 vanaf ongeveer 14.30uur vindt op de bouwlocatie aan de Schoolstraat in Een een feestelijke handeling plaats ter markering van de succesvolle verkoop en bouw van de 13 starterswoningen op de voormalige locatie van de school De Regenboog.

Tijdens de bijeenkomst blikken wedhouder Jos Darwinkel van gemeente Noordenveld en voorzitter van Plaatselijk belang Een, Tammo Oldenhuis, terug op het proces wat heeft geleid tot dit succes. Samen met de kopers en overige betrokken proosten we op de voorspoedige bouw en het toekomstige woonplezier van de kopers. Het betreft een uniek project aangezien het duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen betreft met een prijs vanaf €240.000,-VON! Dit zijn volwaardige woningen met 2 of 3 slaapkamers en een badkamer op de verdieping. Dus zeker geen tiny houses. Het zal dus ook niemand verbazen dat deze woningen snel zijn verkocht.

De leeftijd van de kopers bij twaalf van de dertien woningen ligt tussen de 20 en 34 jaar. Echte starters dus! Vier van de woningen zijn verkocht aan jongeren die nog bij hun ouders in Een wonen en dus ook in Een kunnen blijven. Dit tot grote tevredenheid van Plaatselijk belang Een.

Het succes is een echte teamprestatie waarbij de gemeente Noordenveld, Plaatselijk Belang Een, VDM woningen en BruZan Ontwikkeling gezamenlijk hebben gezorgd dat dit een succes is geworden.