Eindelijk een kleine overwinning voor onze werkgroep mijnbouwschade TWME

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft schades rondom de gasopslag in Langelo (ook wel UGS Norg genoemd) afgewezen op basis van ‘halve conclusies’. Dat maakt een ‘peer review’ van vier onderzoeksbureaus duidelijk.

De onderzoeksbureaus hebben eerdere onderzoeken van TNO/TU Delft en Deltares naar de effecten van de gasopslag in Langelo tegen het licht gehouden. Deze onderzoeken zijn door het IMG gebruikt om onder meer de omgekeerde bewijslast in het effectgebied rondom Langelo flink in te perken.

Dankzij de inzet van onder meer de werkgroepleden van TWME (Tijdelijke Werkgroep Mijnbouwschade Een) is deze ‘peer review’ tot stand gekomen. Hiermee is er weer wat hoop bij de schademelders die geen schade toegekend kregen door het IMG. Als het aan de werkgroep ligt, kijkt het IMG nog eens naar de afhandeling van de schades in het gebied rondom de gasopslag in Langelo.

Lees ook de berichten op RTV Drenthe en in het Dagblad van het Noorden:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15100295/img-wees-schades-rondom-gasopslag-norg-af-op-basis-van-halve-conclusies?fbclid=IwAR0np5SB_UMQAbqqmPsZDIPfcT1N2H91mrwEKsvKE-ohgx1Accm2-owvPjo

https://www.dvhn.nl/drenthe/Omwonenden-Langelo-krijgen-gelijk-onderzoek-naar-gasopslag-niet-volledig-28034139.html