Eencity vanavond op televisie en radio

Radio kiek’n en tv luuster’n vanavond: reacties vanuit ons dorp om 20 uur in het NOS journaal en om 18 uur op Radio 1!! Onze werkgroep TWME reageert op de aankondiging van het IMG vandaag dat, onder meer, de gedupeerden van ongeveer 1400 schademeldingen door diepe bodemdaling, buiten het bevingsgebied, zelf moeten gaan bewijzen dat de schade door die bodemdaling is ontstaan. Het gebied waar het wettelijk bewijsvermoeden geldt, zal kleiner worden.

,,Voor veel van die adressen zal het wettelijk bewijsvermoeden niet meer van toepassing zijn”, liet bestuursvoorzitter Kortmann weten. Er is volgens het IMG meer onderzoek nodig en de mensen die het betreft krijgen hier nog bericht over. Het gaat dan vooral om panden in Noord-Drenthe en Oost-Groningen.

Onlangs kwam het IMG met onderzoeken van TNO en de Technische Universiteit (TU) Delft op de proppen. Daaruit bleek volgens Kortmann klip en klaar dat de diepe bodemdaling in de gasopslag Norg en het Groninger gasveld niet kan leiden tot directe schade aan gebouwen. #IMG #TWME #nos #radio1 #gasopslag #ugsnorg #mijnbouwschade