Een duurzame primeur in Een!

Op vrijdag 29 juni wordt op het schoolplein van SWS De Schans om 11.30 uur een energie-opwekkende speelvloer officieel geopend!

Dorpshuis De Schans heeft in samenwerking met SWS De Schans dit bijzondere en innovatieve idee tot uitvoering kunnen brengen mede dankzij een bijdrage van de Boeren Businessclub Norg e.o. (BBN). Ons dorp is één van de eerste locaties in Nederland waar deze vloer in gebruik wordt genomen! Deze zogenaamde Energy-Floor (ofwel ‘The Gamer’) laat iedereen actief leren en bewegen en levert daarnaast door middel van ingebouwde zonnepanelen ook duurzame energie voor de MFA.

BBN is een aantal jaren geleden opgezet door een groep enthousiaste en ondernemende agrariërs uit de regio Norg. Het doel van deze club is om het imago van de sector te verbeteren door regionale initiatieven te stimuleren en meer bewustwording te creëren over waar ons voedsel vandaan komt. SWS De Schans koppelt daarom ook een agrarisch lesprogramma voor alle schoolkinderen aan de komst van deze duurzame speelvloer.

The Gamer zal onze kinderen en andere dorpsgenoten nóg meer stimuleren om te bewegen en levert daarnaast ook nog eens een bijdrage aan de duurzaamheid van onze MFA De Schans. Een primeur voor Een!

GEZOND ETEN, GEZOND BEWEGEN, GEZOND LEVEN MEDE DANKZIJ DE AGRARISCHE SECTOR!