De Paddenvanger van Anne Doornbos

Drentse thriller ‘De Paddenvanger’ van Anne Doornbos

De Klaassteenweg in Marwijksoord zal nooit meer dezelfde zijn. Op 14 juni, midden in de ‘spannende boeken weken’, presenteert Anne Doornbos zijn nieuwste boek ‘De Paddenvanger’.

Een viervoudige moord in de mooie omgeving van Rolde vormt het begin van een spannende reeks gebeurtenissen in de Drentse thriller De Paddenvanger van Anne Doornbos. Het boek, uitgegeven door Stichting Het Drentse Boek, is lekker leesbaar en past prima in de vakantiekoffer. De plaats van het misdrijf aan de Klaassteenweg in Marwijksoord is zo aan te wijzen. En dat geldt voor meer onderzoeksplaatsen.

De Paddenvanger is een heerlijke speurdersroman van flinke omvang waarin de lezer direct door het verhaal wordt gepakt en wordt uitgedaagd mee te denken met de rechercheurs bij het oplossen van een moord op vier tegendraadse pubers. Na een nacht stappen rijden zij in een zwarte Golf hun straf tegemoet. Een wrede straf voor een laffe daad. De politie staat voor een raadsel, er zijn slechts enkele aanknopingspunten; wat vossenharen op een open raam, een dronkemansruzie en een raadselachtig appje over een kikker. Daar moet het rechercheteam van Freek Rossing het mee doen. Is er sprake van een ruzie, gaat het om milieuactivisten of misschien een afrekening in het drugscircuit?

Voeg daarbij nog de ingewikkelde privé-situatie van de ietwat nurkse maar in wezen goedhartige inspecteur Rossing en het mag duidelijk zijn dat hij zijn handen vol heeft aan deze zaak.

Anne Doornbos (Erica 1948) liet zich voor De Paddenvanger inspireren door spannende politieboeken over Zweedse inspecteurs zoas Wallander of Sarah Lund. Van Doornbos verschenen al gedichten in de bundelsEen eerder laand en In nachten dat ik naost joe lig en verhalen in Dèenken an een zebra en het boekenweekkedo Vremd volk. Anne Doornbos is verder betrokken bij diverse culturele en literaire projecten.

De Paddenvanger is vanaf 15 juni te koop voor € 14,95 bij de boekhandel, bij het Huus van de Taol in Beilen en via drentheboeken.com.
(bron tekst: FaceBook pagina DitIsNorg / foto: Christel Pijpker)