Busverbinding voor avonden en weekenden in Een dreigt te verdwijnen

Arriva wil stoppen met de enige overgebleven (bel)bus -verbinding in de avonden en de weekenden in ons dorp. Dat betekent dat niemand meer na 19 uur of in het weekend met de bus van of naar Een kan komen. Nu kunnen scholieren en andere gebruikers tussen 7 en 19 uur nog bij de rotonde lijn 84 pakken en in de avond en weekend kan dit met een belbus. Arriva heeft echter het onzalige idee gekregen om de route aan te passen, zodat de belbus niet langer meer over Een rijdt maar vanaf Haulerwijk de afslag neemt om langs Veenhuizen naar Assen te rijden. Gevolg is dat we van een, al minimale, voorziening in de avond en weekend terugvallen naar niks.

Dit voornemen is op geen enkele manier met Plaatselijk Belang besproken maar lijkt opeens besloten. Daarom heeft Plaatselijk Belang inmiddels een en ander opgepakt in de hoop dat dit absurde plan van tafel kan. De gemeenteraad heeft dit ook woensdagavond 30 oktober besproken. Daarnaast is er natuurlijk nu de angst dat straks alle verbindingen dreigen weg te vallen met alle gevolgen van dien.

Onze voorzitter van Vereniging Plaatselijk Belang, Wisse Hummel, was woensdagochtend 30 oktober al vroeg op Radio Drenthe over het mogelijk opheffen van de busverbinding in de avonden en weekenden. Vanaf 8 minuten is hij aan het woord. (klik op link onderaan dit bericht). Vrijdag 1 november zit Plaatselijk Belang om tafel met betrokken wethouder, het OV Bureau Groningen Drenthe en eventueel afgevaardigden van andere benadeelde dorpen.

https://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/129/Met-Rene-in-de-ochtend/aflevering/48173?fbclid=IwAR3nq2YDsQScaU2WcdaDYoi6qm8nyaGf43W8YG5C2znFZUarg6rgsJzCzxA