Buitenspeelmiddag 2020 vervalt

Deze activiteit gaat helaas niet door als gevolg van alle corona-maatregelen. 
Elk jaar wordt voor alle jonge kinderen in Een een buitenspeelmiddag georganiseerd. Meestal valt dit op dezelfde dag als de landelijke dag van Jantje Beton (dit jaar op 10 juni). Vorig jaar kon deze altijd drukbezochte middag in juni niet doorgaan wegens zeer slechte weersomstandigheden. We hebben toen de speelmiddag in augustus gehouden, meteen nadat de scholen weer gestart waren. Een mooi begin van het nieuwe schooljaar. Iedereen vond het leuk, van jong tot ouder.
Al jaren komen er gemiddeld zo’n 40 tot 60 kinderen spelen, en drinken de volwassenen een koffie of thee en praten wat bij met elkaar. Gezellig.  
Omdat wij de huidige corona-maatregelen serieus willen nemen en niet onnodig onveilige ‘evenementen’ willen organiseren waar veel mensen op af kunnen komen menen wij er goed aan te doen dit jaar de buitenspeelmiddag niet te organiseren. Het is ondoenlijk om anderhalve meters in acht te nemen tussen spelende kinderen die afhankelijk blijven van toezicht en begeleiding van eigen ouders / verzorgers. Daar kunnen en willen wij als organisatie geen verantwoordelijkheid voor dragen.
Wij hopen ontzettend dat er volgend jaar opnieuw kansen liggen en wij er wederom een mooie speelmiddag van kunnen maken voor alle kinderen. Wij wensen iedereen gezondheid tot en ondanks alles veel speelplezier! 
Blijven spelen is natuurlijk wél hartstikke goed en leuk! De speeltuin is vrij toegankelijk voor spelende kinderen onder verantwoordelijkheid van eigen ouders / verzorgers! 
Bestuur Speeltuin De Tip
Janneke Holthuis en Pauline Kemkers