Coöperatie Glasvezel Noord: het graven in Een begint in mei 2017

De Raad van Toezicht van Coöperatie Glasvezel Noord en BAM Infra Telecom BV zijn donderdag 9 februari j.l. officieel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk: burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo stak de eerste schop in de grond in Bunne. Het graven is dus begonnen!

Vanaf deze dag zijn de graafwerkzaamheden gestart om ons eigen glasvezelnetwerk aan te leggen. Met de aanleg zal het begin van een nieuw tijdperk worden ingeluid. Een tijdperk waarin we het gebied Noordenveld Zuid West en Bunne en Winde ontsluiten en klaar voor de toekomst maken.

Planning aanleg glasvezel
In Bunne, Winde, Peize en Eelde starten we zoals bovengenoemd vanaf 9 februari De BAM verwacht hiermee eind april klaar te zijn. In Zuidvelde wordt een begin gemaakt vanaf half maart tot half mei en in Een begin het graven vanaf mei tot halverwege juli.

Op de afbeelding op onze website http://www.glasvezelnoord.nl kunt u de (grote) kaart bekijken. Ook houden we u via de website en de app wekelijks op de hoogte van de vorderingen van de aanleg, ook met foto’s erbij.

Schouw bij u thuis
Als u woont in het gebied Noordenveld Zuid West, Bunne, Winde, Peize of Eelde en u zich heeft ingeschreven voor een abonnement dan wordt u binnenkort op het netwerk aangesloten. Voorafgaand aan een goedwerkende verbinding, krijgt u twee keer de aannemer BAM over de vloer. Eerst om een schouw uit te voeren, oftewel om te kijken waar de aansluiting precies gerealiseerd moet worden. En op een later moment om de aansluiting daadwerkelijk uit te voeren.

Tijdens het eerste bezoek wordt uw oprit en/of voortuin geschouwd, om te zien hoe de verbinding vanaf de straat naar uw huis gerealiseerd kan worden. Vervolgens bespreekt u samen met de aannemer de doorgang naar de woning en de plek waar u het modem wilt hebben (veelal in de meterkast of bij de televisie). Uiteraard gaat dit alles in goed overleg. Het kan zijn dat u niet thuis bent als de aannemer bij u aan de deur komt. In dat geval laat hij een kaartje achter met het verzoek contact op te nemen. U kunt dan zelf een afspraak maken.

De aannemer BAM Infra Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zij zullen voor en tijdens de aanleg met u communiceren over de aanleg en het maken van de aansluiting bij u thuis. Heeft u nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of uw aansluiting? Dan kunt u contact opnemen met BAM. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.00 uur bereikbaar via 0529-48 86 40 of ftth.klantenservice@bam-it.nl.

Website en App.
Op de website www.glasvezelnoord.nl en in de app “glasvezelnoord” vindt u binnenkort alle informatie over de aanleg en uw aansluiting. Zo kunt u het gehele traject volgen en door het intoetsen van uw postcode precies zien wanneer u aan de beurt bent.
De app kunt u downloaden in de Google play of Apple-store. De naam van de app is “Glasvezelnoord”. Scan de QR code met uw mobiele-telefoon en hij wordt automatisch geladen.  (Mobiele-telefoon: Klik op de QR-code)
Wilt u ons liever persoonlijk spreken, dan kunt u ons bereiken via 06-51 92 52 06. U kunt ook op afspraak een bezoek brengen op kantoor: Coöperatie Glasvezel Noord, Norgervaart 10, 9336TB, Huis ter Heide

U bent al abonnee?
Als u nog twijfelde of u abonnee wilde worden en nu denkt: hé, het gaat er toch echt komen ….. u kunt nog steeds meedoen. Echter de uiterste deadline van inschrijving is vier weken voordat de aannemer begint te graven in uw gebied. Dat is de laatste mogelijkheid om aan te sluiten. Kijk even op onze website (www.glasvezelnoord.nl) en maak uw keuze uit een van de providers Plinq of Netvisit. Aanmelden doet u het beste op de website van de provider van uw keuze.