Anne Doornbos krijgt lintje

Afgelopen vrijdag maakte burgemeester Klaas Smid bekend dat een koninklijke onderscheiding is toegekend aan onze dorpsgenoot Anne Doornbos (71). Vanwege de coronacrisis werd hij telefonisch verrast met de Koninklijke Onderscheiding. Op een later moment, na de coronacrisis, wordt het lintje opgespeld.


Van 2007 tot en met januari 2019 is Anne Doornbos voorzitter geweest van het ‘Huus van de Taol’, de streektaal-organisatie van Drenthe. De organisatie bevordert en stimuleert het gebruik van de streektaal in Drenthe. Doornbos zette zich de afgelopen jaren op een breed front in voor de Drentse taol, onder ander als schrijver, presentator en initiator en als bestuurslid.
Doornbos is ook in Een al jaren actief als vrijwilliger in diverse functies en als een van de motoren achter het dorpshuis De Schans in Een en is eindredacteur van de ‘Eenige Courant’, de dorpskrant voor Een en Een-West. Anne Doornbos is oud-gemeentesecretaris van de gemeente Noordenveld en al lange tijd politiek actief voor de Partij voor de Arbeid. Hij heeft hier diverse functies vervuld. Na zijn pensionering is hij 4 jaar lang raadslid van de gemeente Noordenveld geweest. Van 2006 tot en met 2010 was Anne Doornbos actief als bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Drentse muziek Maatschappij.
Vanaf 2005 tot heden is Anne Doornbos vrijwilliger bij het ‘Nei Drèents Geneutschap’.
Vanaf 2005 is Doornbos al verbonden met ‘Taol an Taofel’, bijeenkomsten van schrijvers, dichters en muzikanten in een gezellig café. (Tekst deels overgenomen van Ditisnorg.nl)

Van harte GEFELICITEERD Anne met deze mooie en welverdiende onderscheiding!!

(Op de foto geeft Anne uitleg aan buurtvereniging Norgerweg over het nieuwe gordijnsysteem in MFA De Schans).

RTV Drenthe maakte een mooi filmpje over het in ontvangst nemen van de onderscheiding: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/159372/Drentse-lintjesregen-deze-mensen-kregen-een-lintje-in-jouw-gemeente