AED’s in Een

Helaas is het nodig om AED’s in de buurt te hebben, ook in een dorp als Een. Gelukkig telt Een 2 AED’s, die hun diensten bewezen hebben in het verleden. Jammer genoeg kon het slachtoffer niet altijd gered worden, maar in de meeste gevallen is de AED een redder in nood. Dit samen met onze vrijwilligers, die hun werk laten vallen als het om levens redden gaat!

Zodra er een slachtoffer aangemeld wordt bij de centrale meldkamer wordt alles in werking gesteld en komen de vrijwilligers vliegensvlug aangesneld, samen met de AED, om het slachtoffer te reanimeren. Ook komt de ambulancedienst zo spoedig mogelijk en neemt, indien nodig, de reanimatie over.

Zodra het kan, wordt het slachtoffer meegenomen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis om daar verder behandeld te worden. De vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. De beheerder zorgt dat de AED weer voorzien wordt van nieuwe pads en mogelijk nieuwe batterijen, om bij een volgende uitruk weer in topconditie te zijn. Ook zorgt de beheerder dat de vrijwilligers, als ze dat willen, bij elkaar komen om over hun ervaring te praten. Het blijft tenslotte vrijwillige inzet hiervoor.

De AED’s worden standaard in de zomer maandelijks gecontroleerd op houdbaarheid van de batterijen. In de winter is dit eens per 2 weken. Dit omdat de vrieskou wel eens parten speelt.

Er zijn nooit genoeg vrijwilligers. Dus kun je reanimeren, of wil je indien nodig reanimeren, meld je dan aan bij hartslagnu.nl en help de slachtoffers! Eens per jaar is er een cursus, die voor een kleine bijdrage gevolgd kan worden.

De AED’s worden onderhouden vanuit Vereniging Plaatselijk Belang. Stefan Janssen is hiervoor aangesteld. Hij houdt beide AED’s in goede conditie. Zowel die aan de Haulerwijksterweg (bij het Meubelpalet) als die aan de Hoofdstraat (bij firma Roeters). Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Stefan.

Contact gegevens:
Schans Portugal 15
0622746948

Graag willen wij van het bestuur Vereniging Plaatselijk Belang en alle inwoners van Een en omstreken, alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en tijd die ze er in steken!!