24 uur Darten voor KIKA

Bijna een jaar geleden bedachten de darters van dartvereniging ’t Eenergat dat het leuk zou zijn om iets te doen voor het goede doel. Al gauw werd het plan opgevat om 24 uur te gaan darten voor KIKA en daar de school, bedrijven en andere verenigingen uit Een bij te betrekken. Maanden van te voren begonnen een groepje darters en een aantal dorpsgenoten met de voorbereidingen: er werden sponsoren benaderd, artiesten gevraagd en activiteiten bedacht. Alles mocht zo weinig mogelijk kosten en natuurlijk zoveel mogelijk opbrengen voor KIKA.

In de week vooraf hield SWS De Schans een flessenactie voor KIKA: vele dorpsgenoten gaven lege flessen mee aan de kinderen of brachten deze naar MFA De Schans. Uiteindelijk haalden de kinderen daarmee ruim 100,-  Euro op! In het weekend van 8 en 9 september ging het dan gebeuren: 24 uur darten voor KIKA! Om 10 uur verzorgde Wisse Hummel het openingswoord en gaf burgermeester Klaas Smid het startschot door 3 ballonnetjes met dartpijlen kapot te gooien. Dat viel hem nog niet mee (er al werden grapjes gemaakt dat er eventueel veldbedden waren als het wat langer ging duren) maar uiteindelijk werd ook het derde ballonnetje geraakt. Vanaf dat moment konden de darters beginnen en waren er binnen en buiten allerlei activiteiten voor jong en oud. De brandweer van Norg stond al op tijd op het schoolplein met twee voertuigen en kinderen konden tegen een kleine vergoeding (voor KIKA) met een echte brandweerspuit bordjes omver spuiten. Daarnaast mochten ze natuurlijk een kijkje nemen in de brandweerwagens. Buiten stond een groot springkussen (ook gratis ter beschikking gesteld) en binnen konden de kinderen geschminkt worden, was er een ranja-koe en kon er natuurlijk gedart worden. Onder andere het draaiende dartbord was erg in trek.

 ’s Middags kwamen er ook geheel vrijblijvend twee clowns: clown Wappie en clown Wieske die de kinderen vermaakten binnen en buiten de MFA! Daarnaast was er een heuse ‘carwash’ op de kiss & ride (oftewel smokk’n en deurried’n) en kon voor 5 Euro per wasbeurt de auto worden gewassen door een groep zeer enthousiaste kinderen. Ruim 25 auto’s kwamen langs voor deze bijzondere wasbeurt. De brandweer kwam zelfs nog even langs maar gezien de hoogte van de wagen lukte het schoonmaken niet helemaal …. Maar de trekker van familie Hilhorst daarentegen was een koud kunstje! Onder grote hilariteit kreeg deze trekker een volledige wasbeurt en boer en boerin Hilhorst kon tevreden naar huis met een prachtige schone trekker.

Ondertussen werd er nog steeds gedart in de dorpshuiszaal en kwamen de eerste artiesten binnen die allemaal belangeloos een optreden hebben verzorgd, zowel ’s middags als ’s avonds! En zo gingen de darters, het barpersoneel en de DJ’s een lange nacht in en werd er tot zondagmorgen fanatiek door ‘ge-dart’! Om 10 uur was daar dan eindelijk het eindsignaal. Voorzitter van SV Een, Gerrie Lukkes, sloot het evenement af en bedankte de organisatoren en iedereen die zijn/haar steentje had bijgedragen aan dit mooie evenement. Uiteindelijk werd de cheque, gemaakt door de kleuters van SWS De Schans, met het eindbedrag overhandigd aan een vertegenwoordigster van KIKA. Het voorlopige eindbedrag van ’24 uur darten voor KIKA’ is maar liefst 2274,76 Euro!!

Een prachtig resultaat! Langs deze weg willen de organisatoren graag alle sponsoren, artiesten, dorpsgenoten, verenigingen en bedrijven bedanken die, op wat voor manier dan ook, hebben bijgedragen aan dit mooie eindresultaat! Een heel mooi bedrag voor KIKA want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!

Meer foto’s volgen! Ook leuke foto’s gemaakt?
Mail ze naar postbus@eencity.nl