Gratis compost

Datum: 23 maart 2024
Tijd: 08:00 - 15:00
Locatie: Eenerstraat 69, Norg.

De gemeente Noordenveld doet op zaterdag 23 maart 2024 weer mee met de Landelijke Compostdag. Inwoners van Noordenveld kunnen op die dag gratis compost ophalen op 3 verschillende locaties. Met deze actie wil de gemeente de inwoners bedanken voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Wie belang heeft bij de compost moet deze wel zelf met een meegebrachte schep in een meegebrachte zak scheppen of op de meegebrachte aanhangwagen laden.

Goed voor milieu en portemonnee

Compost is een echt kringloopproduct en houdt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt  u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Dat is duurzaam. Daarnaast is compost een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.