4 mei herdenking

Datum: 4 mei 2024
Tijd: 19:00 - 21:00
Locatie: Dorpshuis De Schans

Ook dit jaar worden in Een op 4 mei de gevallenen herdacht. De herdenking is wisselend vanuit het dorpshuis en de Protestantse Kerk De Edenhof. Verder werken kinderen van de basisschool De Schans mee en ook de Christelijke Muziekvereniging De Bazuin luistert de herdenking op.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het dorpshuis De Schans aan de Norgerweg 20 in Een.

Ds. Ferdinand Pierik heet dan de aanwezigen uit naam van de organisatoren welkom. Voor elk slachtoffer uit Een wordt daarna een kaars ontstoken. Namens het gemeentebestuur spreekt raadslid Albert Nieuwenhuis en het woord wordt ook gevoerd door Jan Peter Kroes namens de kerken uit Een. Er is muziek en de kinderen van de Samenwerkingsschool De Schans lezen korte, zelfgeschreven gedichten voor.

Om 19.40 uur wandelt men in stilte naar het monument op de begraafplaats aan de Vennootsweg. Daar speelt De Bazuin. Om 20.00 uur wordt de Last Post geblazen waarna het twee minuten stil is. Aansluitend speelt De Bazuin het Wilhelmus. Daarna worden er bloemen gelegd. Ter afsluiting is er dan onder het genot van een kop koffie gelegenheid om nog even na te praten in ‘De Schans’.

De herdenking in Een wordt georganiseerd door de Vereniging van Plaatselijk Belang, de kerken en de basisschool.