Easy Driving: een auto voor iederEEN

Inhoud deze pagina:
1. Easy Driving van start in Een!
2. Info en proefritmiddag op zaterdag 16 november in de elektrische buurtauto (brief naar alle bewoners in week 46)

1. Easy Driving van start in Een!
(16-09-2019)

We gaan iets nieuws doen in Een! Duurzaam, Samen, Delen, Dichtbij, Gemakkelijk en we beginnen met één. Er komt een elektrische deel auto in Een te staan, die door ons allemaal is te gebruiken. De doelstelling is dat deze auto per 1 oktober komt te staan op het parkeerterrein bij Dorpshuis De Schans. De auto is dan door iedereen met rijbewijs te gebruiken. Eenvoudig te reserveren, starten en rijden want de deur is simpel te openen via de app.

Veel Eeners zijn aangewezen op een eigen auto en soms ook nog weleens een tweede auto. Met deze nieuwe oplossing komt er ook een andere keuze optie beschikbaar, die niet alleen gemakkelijk en duurzaam is, maar soms ook nog wel voordeliger. Het initiatief komt van het bedrijf Easy Driving, die inmiddels ook ervaring hebben opgedaan in andere kleinere dorpen. Easy Driving heeft ons als Vereniging Plaatselijk Belang Een benaderd en als bestuur ondersteunen we dit initiatief.

Om de accu van de nieuwe deel auto op te kunnen laden, hebben we een laadpaal aangevraagd. Deze laadpaal komt te staan op het parkeerterrein bij De Schans. De laadpaal is aangevraagd via de gemeente, vanuit het publiek gelanceerde initiatief openbaar laden.nl. De exacte levertijd blijft nog een verassing, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de auto alvast per 1 oktober opgeladen klaar staat op het parkeerterrein.

Meer informatie, de mogelijkheden, tarieven en voorwaarden zijn te lezen op de website www.easydriving.eu.

Is jouw interesse om de deel auto te gebruiken, inmiddels ook gewekt? Boek of reserveer deze auto dan op www.easydriving.eu, maar uiteraard zijn wij ook erg benieuwd naar jouw ervaringen of vragen over dit initiatief. Laat het ons weten via postbus@eencity.nl

2. Informatie en proefritmiddag op zaterdag 16 november in de elektrische buurtauto (brief naar alle bewoners in week 46)

Beste bewoner,

Deze brief ontvangt u, omdat er in uw buurt een elektrische deelauto van EasyDriving staat en te gebruiken is door alle bewoners uit Een. Deze deelauto staat aan de Norgerweg 18 (parkeerplaats sportveld). In deze brief wordt kort toegelicht wie EasyDriving is en tevens kondigen we middels deze brief aan dat er op zaterdagmiddag 16 november een info en proefrit middag georganiseerd wordt door Vereniging Plaatselijk Belang Een, Eencity.nl, MFA De Schans en EasyDriving, waarbij u kosteloos kennis kunt maken met elektrisch rijden in de deelauto!

EasyDriving is sinds twee jaar actief op het gebied van elektrische deelauto’s. In verschillende dorpen hebben wij deelauto’s geplaatst, wat geresulteerd heeft in serieuze belangstelling bij bewoners om een auto te delen, en in een aantal gevallen zelfs een eigen auto te verkopen om volledig over te stappen op gedeeld elektrisch rijden. Met elke deelauto die ingezet wordt, kunnen tot wel 8 personenauto’s met een verbrandingsmotor worden vervangen. Dat zorgt ervoor dat de maandelijkse vaste kosten voor een auto enorm kunnen worden gedrukt aangezien er enkel betaald wordt voor daadwerkelijk gebruik van de auto. Bovendien wordt de parkeerdrukte ontlast en ontstaat er een sterke reductie van schadelijke uitlaatgassen.

Voor wie is onze deelauto interessant? Dat is voor de (tweede) autobezitter die incidenteel gebruik maakt van zijn of haar auto (bijvoorbeeld voor boodschappen en familiebezoeken), maar ook voor thuiswerkers die minder dan drie keer per week gebruik maken van een auto. Verder kan het kansen bieden voor zakelijke rijders met bijtelling en natuurlijk de autobezitters die het milieu belangrijk vinden. Nadat u zich aangemeld heeft (5 euro p/m), kunt u de app downloaden waarmee u de deelauto kan reserveren, openen en sluiten. Het abonnement is na drie maanden opzegbaar. De kosten voor het gebruik zullen nu verder uiteengezet worden.

De deelauto die op dit moment beschikbaar is, is een Nissan Leaf. Deze auto heeft een bereik van ongeveer 100 kilometer. De kosten daarvoor zijn 2,75 euro per uur, met een maximaal dagtarief van 27,50 euro. De kilometerkosten zijn 0,05 euro per kilometer. Op basis van flexibel autogebruik, is dit vaak veel voordeliger dan wanneer u elke maand vaste kosten en brandstof betaalt voor een auto die weinig gebruik wordt.

Om buurtbewoners kennis te laten maken met de deelauto, bieden we belangstellenden eenmalig de mogelijkheid om kosteloos in de auto te stappen om te ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Zo kunt u kijken of het gebruik van de deelauto iets voor u is. Verder kunt u eens kijken op onze website als u meer wilt weten over het initiatief, de locaties en hoe het werkt. Wilt u direct gebruik maken van de deelauto? Dat kan door u aan te melden via de website. Neem gerust contact op bij eventuele vragen.

We ontvangen u graag bij de info en proefrit middag op zaterdag 16 november van 13 tot 16 uur aan de Norgerweg 18. Een fijne ervaring gewenst in de elektrische deelauto!

Met vriendelijke groet,
Namens Vereniging Plaatselijk Belang Een, Eencity.nl, MFA De Schans en het team van EasyDriving ,

Renée Kruiter, EasyDriving                                     
renee@easy-driving.eu