Agenda

 • vr
  03
  apr
  2020
  19-21.30 uurJeugdsoos t' Eenerhonk

  Helaas geen jeugdsoos ivm de coronacrisis.

   

 • vr
  03
  apr
  2020
  20 uurMFA De Schans

  Helaas vervalt dit concert ivm de coronacrisis!!! 

  Jaarlijkse concert van onze muziekvereniging De Bazuin/ Excelsior in onze MFA De Schans met als thema filmmuziek. Onder andere muziek van The Lion King, Starwars, Pirates of the Carribean e.a. komen aan bod. En vooral de jongste leerlingen van de vereniging zullen van zich laten horen!

 • za
  04
  apr
  2020
  09-11 uurter hoogte van Haulerwijksterweg 13

  Ivm de Corona-crisis gaat het Paasvuur dit jaar niet door!

  Ook dit jaar kan er weer snoeihout worden gebracht op twee zaterdagen ten behoeve van het Paasvuur/ Bevrijdingsvuur op zondag 12 april.

  Voor een gewone (auto)aanhanger betaal je €5,- per kar en voor een grote wagen/kar betaal je €10,- per lading. Elke tweede vracht is gratis! Dit kan ter plekke contant worden voldaan.

 • di
  07
  apr
  2020
  13.00 uurEencity

  Heeft u input voor de jaarlijkse dorpsschouw? Graag dit mailen naar plaatselijkbelang@eencity.nl

 • za
  11
  apr
  2020
  09-11 uurter hoogte van Haulerwijksterweg 13

  Ivm de Corona-crisis gaat het Paasvuur dit jaar niet door!

  Ook dit jaar kan er weer snoeihout worden gebracht op twee zaterdagen ten behoeve van het Paasvuur/ Bevrijdingsvuur op zondag 12 april.

  Voor een gewone (auto)aanhanger betaal je €5,- per kar en voor een grote wagen/kar betaal je €10,- per lading. Elke tweede vracht is gratis! Dit kan ter plekke contant worden voldaan. 

 • za
  11
  apr
  2020
  volgtMFA De Schans (start- en eindpunt)

  Ivm de Corona-crisis gaat dit evenement niet door!

  Op zaterdag 11 april organiseert de wandelvereniging uit Drachten een jubileumwandeltocht met als start en eindpunt  ons dorpshuis. De vereniging verwacht 600 tot 800 wandelaars dus dat betekent een stevige klus voor het dorpshuis en de vrijwilligers. Daarnaast zal er natuurlijk wat overlast voor het dorp zijn in verband met wandelaars en parkeren.

  We zoeken nog mensen die mee willen helpen. Alle hulp is welkom! Mail naar mfadeschans@eencity.nl

 • zo
  12
  apr
  2020
  volgtHaulerwijksterweg

  In het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding wordt er dit jaar geen paasvuur aangestoken maar een Bevrijdingsvuur. De besturen van Vereniging Plaatselijk Belang Een, MFA De Schans, SWS De Schans en de kerken zijn bezig met een bijzonder programma om de bevrijding van Een 75 jaar geleden te vieren. Meer informatie volgt.

 • ma
  13
  apr
  2020
  Rond 14 uurHoofdstraat 31

  Op maandag 13 april (2e Paasdag) is het precies 75 jaar geleden dat Een werd bevrijd. Om dit te vieren, wordt er op deze dag bij de familie Tip-Rozenveld in de tuin een bijzondere herinneringsboom 'onthuld'. Bijzonder want deze boom staat er al bijna 75 jaar. De boom is na de bevrijding geschonken door (oud)evacuees uit Limburg. Deze evacuees werden in januari '45 gedwongen om hun dorp(en) in Limburg te verlaten. Omdat de geallieerden aan de overkant van de Maas bij Lottum terrein wonnen, moesten zij op last van de Duitsers hun huizen achterlaten en evacueren. Deze grote groep evacuees werd op verschillende plekken in Noord Nederland ondergebracht. In ons dorp werden, onder andere, evacuees uit Lomm geplaatst. Als dank werd na de bevrijding deze boom geschonken aan Een en deze werd geplaatst in de tuin van de boerderij waar een aantal evacuees was ondergebracht, aan de Hoofdstraat 31 (waar nu familie Tip woont). De boom heeft in 1972 na een storm wat schade opgelopen maar staat er nog steeds. Nog jarenlang bleven de contacten uit die oorlogswinter in stand. Zeer recent is dat contact vernieuwd. Zo was er een afvaardiging uit Een op zaterdag 7 maart bij de viering van de bevrijding van Lomm. 

  In Een heeft de werkgroep die de viering van 75 jaar bevrijding organiseert nu het plan opgevat de boom en de geschiedenis ervan zichtbaarder te maken dan nu het geval is. Het plan houdt in dat we de boom in een hekwerk plaatsen en op dat hek een tekst aanbrengen. Om dit bijzondere verhaal te herdenken zal de boom opnieuw worden 'onthuld' en zal er, onder meer, een delegatie uit Lomm aanwezig zijn.De werkgroep wordt gevormd door de Vereniging van Plaatselijk belang, Samenwerkingsschool De Schans, dorpshuis De Schans en de kerken in Een. Plaatselijk Belang treedt op als formele organisator.

  Meer informatie binnenkort op deze website en in een 'Bevrijdingskrantje' dat nog wordt verspreid in het dorp.

   

   

 • zo
  03
  mei
  2020
  09.30 uurDe Edenhof

  In het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding vindt er op zondag 3 mei een bijzondere gezamenlijke kerkdienst plaats met als thema de Bevrijding in De Edenhof. Deze dienst is met de muzikale medewerking van het mannenensemble Niche.

 • zo
  03
  mei
  2020
  volgtProtestantse kerk De Edenhof

  Speciaal Bevrijdingsconcert voor iedereen in het kader van 75 jaar Bevrijding met muziek en verhalen van nabestaanden.

  Met onder andere de muzikale medewerking van het ensemble DeJongDeJong Plus bestaande uit de twee broers Sybolt en Euwe de Jong en een aantal zangers. De broers De Jong vormen sinds hun studietijd aan het Conservatorium in Groningen een orgel- en harmoniumduo. In de afgelopen jaren verscheen een - nationaal en internationaal geprezen - serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. De serie is gevorderd tot acht titels. Ze spelen Bach……..maar dan anders! 

  Meer informatie op http://www.dejongdejong.nl

 • ma
  04
  mei
  2020
  19 uurMFA De Schans

  Op maandag 4 mei vindt weer de jaarlijkse Dodenherdenking plaats in Een. Dit keer bijzonder in verband met de viering van 75 jaar Bevrijding. Om 19 uur begint de herdenking in MFA De Schans en na afloop volgt een stille tocht naar de begraafplaats waar men bij het oorlogsmonument om 20 uur na het spelen van ‘The Last Post’ 2 minuten stil is. Een en ander wordt begeleidt door onze muziekvereniging KCMV De Bazuin/Excelsior.

 • za
  20
  jun
  2020
  hele dagEencity

  Op zaterdag 20 juni vieren wij gezamenlijk de bevrijding van ons dorp 75 jaar geleden. Officieel werd Een op 13 april 1945 bevrijd door Canadezen; een datum die elk jaar weer wordt herdacht door de scholieren die een krans leggen bij het oorlogsmonument op de begraafplaats. Maar dit jaar willen we er uitgebreid bij stil staan en we hebben gekozen voor zaterdag 20 juni omdat op 5 mei dit jaar in heel het land activiteiten zijn. Op dit moment is er een feestcommissie met afgevaardigden uit het dorp bezig met de invulling van deze dag. Eén ding is zeker: het wordt een gezellige dag voor iedereen!

 • ma
  06
  jul
  2020
  di
  07
  jul
  2020
  10 uursportveld De Eenheid

  Al meer dan 40 jaar organiseert een stel betrokken ouders een Tentenkamp op de eerste maandag en dinsdag van de zomervakantie voor de basisschooljeugd vanaf groep 3). Dit jaar vindt het weer plaats op het sportveld De Eenheid in Een bij MFA De Schans. Twee dagen (en een nacht) mogen de kinderen onder begeleiding kamperen op het voetbalveld. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Vanaf 2014 is de organisatie ondergebracht bij de Vereniging Plaatselijk Belang.

  Inmiddels heeft een nieuwe groep ouders/ vrijwilligers heeft zich aangemeld om de komende jaren de traditie van Tentenkamp in ere te houden: Aukje & Bastiaan Bezu, Bernard Nieborg, Alida van Dijk en Tjitse van der Molen gaan vanaf volgend jaar het (tent)stokje overnemen. En daar zijn we superblij mee!

  Informatie over opgeven voor Tentenkamp volgt ter zijner tijd. Meer info: https://www.eencity.nl/bestuur/tentenkamp/

 • za
  10
  okt
  2020
  tijd volgtrondom MFA De Schans

  Dit jaar bestaan ons dorpshuis en onze sportvereniging 50 jaar! En dat gaan we vieren! Momenteel is een feestcommissie met bestuursleden van MFA De Schans èn van SV Een druk bezig met een feestprogramma voor zaterdag 10 oktober. Er zal op deze dag van alles te doen zijn voor jong en oud en we sluiten de dag af met een gezellig feestje voor iederEEN. Noteer alvast in de agenda dus!