Openbaar vervoer in Een

Openbaar vervoer in Een in omgeving

Lijn 104 van de buurtbus Opsterland rijdt door ons dorp van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur (om de 2 uur). Deze buurtbus rijdt onder andere via Bakkenveen en Wijnjewoude naar Gorredijk, en geeft de mogelijkheid om aan te sluiten op busvervoer naar

  • Assen: overstappen bij de Elleboogsvaart
  • Drachten, Oosterwolde en Leek: overstappen in Haulerwijk.

Bushaltes

De bushalte voor deze buurtbus staat ter hoogte van Haulerwijksterweg 2. De rotonde wordt als keerpunt gebruikt door de buurtbus.

De dichtstbijzijnde andere bushaltes zijn in Norg (Westeind), Haulerwijk (De Elleboog, Norgerweg) en in Een West (Bakkeveenseweg, Vennootsweg en Verlengde Grensweg) voor onder meer bussen naar Assen, Groningen, Drachten en Leek.

Voor meer informatie en de actuele dienstregeling: Buurtbus Opsterland – Lijn 104
Halteplaatsen en opstaptijden vindt u ook via www.ov9292.nl en andere OV-apps.

Hubtaxi: gecombineerd reizen met de taxi en het openbaar vervoer

Daarnaast is er de mogelijkheid om met de hubtaxi naar de dichtstbijzijnde hub te reizen.

Wat is een hub?

Een hub is een plek waar u kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En waar u op een prettige manier even kunt wachten, bijvoorbeeld een bushalte of P+R-plaats. Met 55 hubs in Groningen en Drenthe is er altijd wel één in de buurt. Vanaf een (huis)adres reist u met de hubtaxi naar iedere hub binnen een straal van 20 kilometer. Hier kunt u overstappen op de bus. Natuurlijk kunt u de reis ook maken vanaf een hub naar een (huis)adres.

In de gemeente Noordenveld zijn drie hubs:

  • P+R Peize, Peize
  • Bushalte Centrum, Roden
  • Bushalte Westeind, Norg

Hoe reserveert u een hubtaxi?

Vertrekt u vanuit de gemeente Noordenveld? Dan kunt u een hubtaxi reserveren bij Connexxion. Dit kan via het telefoonnummer: 0800 – 40 20 102.

Wilt u een gegarandeerde aansluiting op het openbaar vervoer? Reserveer dan minimaal twee uur voor uw aankomst of vertrek. Geef bij de reservering aan met welke bus u aankomt of verder gaat reizen.

Wat kost een hubtaxi?

In 2023 is het instaptarief €1,08. Het kilometertarief is €0,19. Dit zijn dezelfde tarieven als het openbaar vervoer. Reist u meer dan 20 kilometer naar de hub? Of maakt u geen gecombineerde reis met het openbaar vervoer? Dan gelden hogere tarieven.


Kijk voor meer informatie op www.hubtaxi.nl.
Kijk voor de huidige tarieven en voorwaarden op www.publiekvervoer.nl.

Overige vervoersmogelijkheden

Vanuit Norg en Roden zijn er speciale vervoersinitiatieven voor ouderen (55+) en alle inwoners inwoners die tijdelijk of blijvend minder mobiel zijn of geen gebruik kunnen maken van het reguliere vervoer.